BLOG

Tips voor het kopen van zonnepanelen en genieten van de besparingen

Zonnepanelen kopen kan een levenslange investering zijn. Dankzij het bespaarde geld en de fiscale stimulansen en kredieten, is het kopen van Zonnepanelen kopen een goed idee voor huismakers. De punten waarmee rekening moet worden gehouden voordat een particulier een zonnepaneel koopt, zijn kosten, efficiëntie en gebruiksgemak.

De kostprijs is afhankelijk van een aantal factoren. De kosten variëren afhankelijk van het type, wattage en merk van het paneel. Ook de marges die de handelaars hanteren op hun panelen verschillen. De aankoopprijs is ook afhankelijk van de grootte van uw woning. Grotere woningen zullen meer panelen nodig hebben om de aankoop economisch rendabel te maken.

De initiële kosten zijn hoog, ook al wordt er na verloop van tijd geld bespaard. Deze kosten kunnen worden geminimaliseerd door middel van nationale en federale programma’s die subsidies, prikkels en belastingverminderingen geven. Wanneer u voor het eerst zonnepanelen koopt, moet u een online zonnestroomcalculator gebruiken om uit te zoeken hoeveel panelen er nodig zijn, het wattage, de initiële kosten en het rendement op de investering.

De koper moet ervoor zorgen dat de panelen efficiënt genoeg zijn om voldoende energie te produceren. Sommige mensen beginnen met het kopen van slechts een paar panelen en blijven toch aangesloten op het elektriciteitsnet, om er zeker van te zijn dat er voldoende energie is. Hierdoor kan de huismaker geld besparen, aangezien het elektriciteitsbedrijf credits zal geven voor de overtollige energie die wordt opgewekt en terug wordt verkocht aan het net.

De meeste zonne-energiesystemen zijn eenvoudig in gebruik. Onderhoud is niet of nauwelijks nodig. Veel thuismakers kiezen ervoor om een professional hun systemen aan te laten sluiten op het lokale elektriciteitsnet. Wie zonnepanelen koopt, moet in eerste instantie flink investeren, maar als er voldoende energie wordt geproduceerd en gebruikt, is de initiële investering binnen een paar jaar terugverdiend.

Bekabeling is een belangrijke zorg met betrekking tot zonnepanelen en wanneer u een zonnepaneel koopt en installeert, is de grootte en diameter van de bekabeling erg belangrijk. Als het te dun is voor de output van de panelen en de af te leggen afstand, is het alsof je een grote hoeveelheid water door een kleine opening giet. Er zal elektriciteitsverlies optreden omdat het langs de kabel wordt omgezet in warmte tot het punt waarop de kabel kan doorbranden. Een handige tool voor DC-bekabeling kan u de maat en diameter van de kabel vertellen die nodig is voor het ampèrevermogen van het zonnepaneel en de afstand die er zal zijn tussen het paneel en de zonneregelaar.

Voordat u tot aankoop overgaat, is het noodzakelijk om te weten welke soorten zonnepanelen er op de markt zijn. Zonnepaneelcellen zijn opgebouwd uit monokristallijne of polykristallijne cellen. Monokristallijne cellen worden gesneden uit een stuk silicium dat is gegroeid uit een enkel kristal. Het is duurder en efficiënter in het omzetten van zonnestralen in elektriciteit. Polykristallijne cellen zijn gesneden uit een veelzijdig siliciumkristal. Er is meer oppervlak nodig vanwege inherente gebreken en deze zijn minder efficiënt in het omzetten van zonnestralen in elektriciteit.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *